Kind & ouder Coaching Ballast
Mijn naam is Nathalie Ballast. Ik woon in Ede met mijn man en ons zoontje van zeven.
Ervaring
Ik heb ruim zeven jaar ervaring in het werken met kinderen. In eerste instantie heb ik als gastouder voor verschillende gezinnen gewerkt, waarbij ik kinderen van 0 tot 8 jaar verzorgde. Deze rol heeft mij onschatbare ervaring en vreugde opgeleverd. Ruim drie jaar geleden heb ik mijn eigen kinderopvangcentrum opgericht om mijn passie en creativiteit in de kinderopvang verder uit te oefenen. Hierdoor heb ik mijn ervaring kunnen uitbreiden met kinderen van 0 tot 10 jaar.
Gedurende mijn zeven jaar als gastouder heb ik aanzienlijke kennis opgebouwd door het observeren van opgroeiende kinderen en door samen te werken met ouders om verschillende uitdagingen aan te pakken. Deze omvatten driftbuien bij peuters, slaapproblemen, zindelijkheidstraining, het omgaan met veiligheidsobjecten en het omgaan met veranderingen zoals echtscheiding, verhuizen of de komst van een nieuw broertje of zusje. Deze ervaring heeft mijn interesse in het coachen van zowel kinderen als ouders verdiept.
Onderwijs
Ik bezit verschillende diploma's en certificaten, waaronder:
• Certificaat kindercoach
• Diploma Autismecoach
• Diploma gastouder.
• Eerste hulp certificaat
Deze kwalificaties hebben mij een solide theoretische basis gegeven op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en de behoeften van kinderen, evenals verschillende coachingstechnieken voor het omgaan met kinderen en ouders.


Over onze coachingsessie
Tijdens de coachingsessies is het belangrijk dat kind en ouder zich veilig voelen en dat het klikt. In het begin van de gesprekken brengen we de vragen en of problemen in kaart. Vervolgens pakken we de werkpunten aan om naar de doelen toe te werken. Ik help het kind en ouder om weer grip te krijgen op lastige situaties.
Ik werk met speciale technieken zoals schaalwandelen, voor en tegens opwegen met een weegschaal, met poppetjes situaties duidelijk in kaart brengen, en ik teken leerproccessen uit op het bord om duidelijkheid te creëren. Er wordt gewerkt aan een betere communicatie tussen ouder en kind, de relaties te versterken en om wederzijds begrip te ontwikkelen.
1. Intake gesprek
Het intakegesprek gebeurt telefonisch of met een videogesprek. Er komt eerst een kennismakingsgesprek. Hier bespreken we alle vragen en of problemen en ik vertel wat over mezelf en wat ouder en kind kan verwachten van de sessies. Daarna wordt er beslist of we starten met de coaching.
2. Diagnose
Hier starten de sessies online via Teams of in mijn praktijk en gaan we samen achterhalen wat er werkelijk aan de hand is en waar het probleem precies vandaag komt. Situaties worden in kaartgebracht. En er wordt een coachingplan opgesteld.
3. Doelen stellen
Hier gaan we tijdens de sessie doelen stellen. We bekijken samen wanneer ouder en kind tevreden zouden zijn met welke situatie het doel bereikt zal zijn.
4. Opstellen plan
Met het opstellen van het plan bekijken we wat we nodig hebben om de doelen te behalen. Bijvoorbeeld welke opdrachten, activiteiten, oefeningen of middelen we nodig hebben.
5. Uitvoeren plan
Bij het uitvoeren van het plan bekijken we hoe we dit in de praktijk gaan brengen. Met vallen en opstaan leren en reflecteren werken we in de praktijk naar het doel.
6. Tussensessie
Bij de tussensessies bespreken we wat er wel en niet goed gaat. Wat de vooruitgang opleverd en wat er nodig is nog duchter bij het doel te komen.
7. Evaluatie en afscheid
Hier zijn we naar het einde van de sessies aan het toewerken. We bekijken welke doelen er bereikt zijn en hoe de samenwerking is ervaren. Er wordt afscheid genomen tussen mij en de ouder met kind.